注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

星星の杂物柜

总在快乐的时候,感到微微的惶恐;在开怀大笑时,留下感动的泪水

 
 
 

日志

 
 
关于我

i'm dreaming of a white christmas just like the ones i used to know where the treetops glisten,and children listen to hear sleigh bells in the snow

网易考拉推荐

捉“mouse”记  

2007-11-01 18:17:56|  分类: 记忆匣子 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

宿舍住一楼有样烦就系容易有老鼠,只死老鼠一日到黑甘黎我地宿舍搔扰我地,实在烦不胜烦。

无奈之下,买咗张老鼠胶设咗个陷阱,等住距上钩了。

但系自从张老鼠胶摆咗系宿舍之后,就一直都训唔好,因为真系好鬼惊见到只老鼠嘅真面目。

半夜时分,听到一阵淅沥沙拉嘅声响,我同小雨一起被吵醒咗。只老鼠终于比捉住咗了,系度拼命挣扎。不过我地实在太惊,系铺床度一直唔敢落黎。lingling叫我地定D黎,继续训啦。

不过往往系D甘紧张嘅时刻,总会有意外发生。小玉同学忽然好想去厕所,不过距系铺床度坐咗好耐都唔敢落去。等到距鼓起勇气落去嘅时候,见到只老鼠嘅真身之后,吓到震晒,系度尖叫。好彩都系lingling够勇敢。落去搞掂只老鼠。小玉同学就系隔离做assistant,而我同小雨就由始至终都系坐系铺床度唔敢落去。小雨个角度仲可以见到现场实况不停甘转述比我听。

不过就真系难为了LINGLING啦。小玉讲翻出黎话其实lingling都好惊,惊到只脚震晒,距上床之后喊咗成个钟先训翻。

都系你最勇~~~~~~~~~

 

  评论这张
 
阅读(8)| 评论(2)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017